Jan Gemrot – V čase změny

Hyperrealista, konceptuální malíř, vizuální umělec, Jan Gemrot je v současnosti jedním z vůdčích osobností české výtvarné scény. Patří k mladé hybné generaci posouvající hranice moderního umění. Své umělecké nadání plně rozvinul na pražské Akademii výtvarných umění, kde exceloval svou diplomovou prací cyklem Únos.

3.7. – 23.8. 2020

výstavní síň Adolf Loos Apartment and Gallery v Mánesu

Dne 3. července 2020 zahájila Adolf Loos Apartment and Gallery ve své výstavní síni v pražském Mánesu exkluzivní výstavu jednoho z nejvýraznějších talentů současné umělecké scény. Prodejní výstava prezentovala jeho nejaktuálnější tvorbu.

Výstava byla koncipována do třech tematických částí. Část první a stěžejní prezentovala cyklus explodujících soch a obrazy padajícího sloupu. Tyto malby mají evokovat určitou společenskou katarzi, přeskupení sil a především symbol změny. Zastavení okamžiku exploze v obraze přináší autorovi pocit krásy zmaru, jakéhosi Mementa Mori. Jedním z inspiračních zdrojů malíři byla událost z první světové války, kdy dělostřelecké granáty zasáhly několik Canovových soch. Druhá sekce výstavy se věnuje třem obrazům pracujících s tématem zkoumání vesmíru. V poslední části se Gemrot zaměřil na figurální obrazy, které postihují stávající společenské nálady a jevy jako je izolace, úzkost a existencionální osamocení.

Od roku 2011 je Jan Gemrot zastoupen ve sbírkách Národní galerie v Praze a v dalších významných českých i zahraničních sbírkách. Svými výstavami šokuje a zároveň připoutává pozornost odborné i široké veřejnosti. O jeho dílo je mezi sběrateli mimořádný zájem.   

Jan Gemrot je exkluzivně zastupován společností Adolf Loos Apartment and Gallery.

Výstava byla prodejní a přístupná ve výstavní síni Adolf Loos Apartment and Gallery v Mánesu

3. 7. – 23. 8. 2020 (Po – Pá 10:30 – 12:30, 13:00 – 18:30 ; So - Ne 13:00 – 18:30)

Vstupné zdarma.

Výstavní síň Adolf Loos Apartment and Gallery v Mánesu

Masarykovo nábřeží 250/1

110 00 Praha 1

www.aloos.cz 

loos@aloos.cz